Kosten uitvaart

Kosten uitvaart

De kosten van een uitvaart zijn in grote mate afhankelijk van uw wensen. Met een zeer eenvoudige uitvaart gaan geheel andere kosten gepaard dan met een uitgebreide uitvaart. Een crematie is bijvoorbeeld goedkoper dan een begrafenis, onder andere in verband met grafrechten. Er zijn diverse redenen waarom u de kosten van een uitvaart wilt weten:

U bent op zoek naar een uitvaartondernemer

Als een overlijden aanstaande is en u op zoek bent naar een geschikte uitvaartondernemer, dan is het niet vreemd om de kostencomponent een rol te laten spelen bij het selecteren van een geschikte begrafenisondernemer. Als u een uitvaartonderneming zoekt voor het verzorgen van een aanstaande uitvaart, dan kunt u gebruikmaken van het vergelijkingsformulier op 4begrafenisondernemers.nl.

U geeft dan eenmalig uw wensen aan en ontvangt vervolgens van maximaal 4 uitvaartondernemers in uw regio een indicatie van de kosten. Die kostenindicaties geven u een eerste indruk en kunt u vervolgens gebruiken om een begrafenisondernemer te kiezen. In dit geval geven lokale uitvaartondernemers antwoord op de vraag wat een uitvaart kost. 

U bent op zoek naar een uitvaartverzekering

Een andere reden waarom u mogelijk de kosten van een uitvaart wilt weten, is dat u op zoek bent naar een uitvaartverzekering en u wilt weten tegen welk bedrag u zich moet verzekeren voor de door u gewenste uitvaart.

In dat geval is het gebruikelijk om de vraag 'wat kost een uitvaart' niet te laten beantwoorden door uitvaartondernemers, maar stelregels aan te houden: 3.500,- euro voor een eenvoudige uitvaart, 6.000,- euro voor een gemiddelde uitvaart en 9.000,- euro voor een uitgebreide uitvaart.

Als u op zoek bent naar een uitvaartverzekering, dan kunt u onze verzekeringsvergelijker gebruiken om een geschikte uitvaartverzekering te vinden. Binnen 1 minuut weet u welke uitvaartverzekering het beste bij uw situatie past, en welke uitvaartverzekering het goedkoopste is.

U wilt weten of u voldoende gedekt bent

Als u reeds in het bezit bent van een uitvaartverzekering, dan kunt u zich afvragen of u momenteel voldoende gedekt bent voor de uitvaart die u voor ogen hebt. Als een overlijden aanstaande is en u dus feitelijk voorbereidend op zoek bent naar een geschikte uitvaartondernemer, dan kunt u gebruikmaken van ons vergelijkingsformulier. Diverse uitvaartondernemers sturen u dan een kostenindicatie toe voor het verzorgen van de uitvaart.

Let op: als er nog geheel geen sprake is van een aanstaand overlijden, dan is het niet zinvol om offertes bij uitvaartondernemers aan te vragen. In de loop der jaren zijn tarieven aan verandering onderhevig en kunnen uitvaartondernemingen hun dienstverlening ook stoppen. Als er geheel geen sprake is van een overlijden, kunt u daarom het beste gebruikmaken van de diverse kostencalculatoren die op internet vindbaar zijn. U ziet dan eenvoudig en binnen korte tijd op welke kosten u kunt rekenen. U weet dan direct of u voldoende gedekt bent.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/


Uitvaartondernemers vergelijken